Semak Harga Pasaran (Market Value)

harga-pasaran-2

Apakah Penilaian Hartanah?

Penilaian hartanah adalah  Nilai Anggaran bagi pertukaran sesuatu hartanah pada tarikh penilaian tertentu yang berlaku antara pembeli dan penjual hartanah.  Di mana kedua pihak sanggup melibatkan diri dalam transaksi dan bertindak dengan pengetahuan, berhemat, dan sukarela. Pengiraan untuk penilaian hartanah akan mengambil kira harga transaksi terkini dari Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta Kerajaan (JPPH). Selain JPPH, faktor lain yang terlibat dalam Penilaian Hartanah adalah  harga pelancaran untuk projek-projek baru yang akan dilaksanakan di kawasan sekitar hartanah tersebut.  Setelah penilaian hartanah dilakukan, bank biasanya akan memberi pinjaman sebanyak 90% dari Loan To Value @ Margin Pembiayaan Untuk Pinjaman Perumahan dari nilai tersebut.

Oleh itu adalah penting bagi penjual mahupun pembeli mendapatkan Penilaian Hartanah terkini (Market Value) dari syarikat penilai bertauliah sebelum membuat sebarang transaksi.  Jika anda berminat untuk mendapatkan Laporan Penilaian Rasmi dari firma penilaian bertauliah, HartanahMalaysia.Net sedia membantu anda.

Untuk Penilaian Hartanah <Borang Penilaian Hartanah> atau tindakan pantas hubungi kami terus melalui Watsapp, SMS, Telegram 012-620 3031  untuk info lanjut berkenaan Penilaian Hartanah atau Market Value hartanah anda.

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress